Publicerad 1 kommentar

Klyftor

Här kommer en kvilt i mina favoritfärger. Har drömt om en inredning i svart, grått och gult sedan jag för många år sedan bodde i ett hotellrum med en heltäckningsmatta med den färgkombon och nu äntligen är det fritt fram. Nu är det lätt att hitta alla möjliga gula attiraljer för att färgmatcha (hemmet var redan innan väldigt grått och svart).

Kvilten är sydd med applikationer som jag sytt både för hand och på maskin och det är svårt att med blotta ögat urskilja vilka som är vilket.

Vill du sy något liknande så har vi en liten, kortfattad beskrivning med mallarna här i webbutiken som du kan ladda ner och skriva ut för en billig peng. Men mönstret är som jag skriver kortfattat, ta även detta blogginlägg till hjälp när du ska sy.

Applikationerna har jag först klippt ut i lite tjockare kopieringspapper (ca 100gr) i mallstorlek och sedan pressat fast på applikationstygernas baksidor. Därefter har jag klippt ut tyget med en ca 1/4″ stor sömsmån runt hela mallen.

Sen har jag limmat sömsmånerna mot mallens baksida med glue-pen, placerat dem mitt på 5″kvadraterna och limmat fast dem med glue-baste-it (med limsträng på sömsmånen).

Därefter har jag sytt smygsöm för hand med en tråd som matchat applikationstyget eller på maskin med en transparent över och undertråd. På maskin har jag sytt med liten smal langett eller smal, gles zig-zag.

När applikationerna sytts på plats har jag klippt bort bakgrundstyget bakom applikationen så bara sömsmånen varit kvar och sedan pillat bort och återanvänt mallen (om och om igen).

Här kan man se att jag haft 3 olika storlekar på bakgrundstygerna både kvadrater och rektanglar lite huller om buller.

Pricken över I är kviltningen som Diane på Dianes Quilting Service gjort!

1 reaktion på “Klyftor

  1. Hej, jag håller på med ett mönster från er som heter ”På pricken” och jag undrar över två punkter i detta mönster, nämligen punkt 17 – varför ska jag klippa bort tyget bakom applikationen – vad fyller det för funktion? Samt punkt 22 kvilta i alla diken – vad menas med diken?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *